Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ !!!!

Χρειάζεται τόλμη για να εκφράσεις την αλήθεια; Πού κρύβεται; Πώς είναι; Γιατί; Ερωτήματα που απασχολούν τον πιο απλό «αγράμματο» άνθρωπο έως τον πιο «μορφωμένο». Ερωτήματα που μας προβληματίζουν όλους μας, αλλά κανείς δεν τολμά να ξεστομίσει !!!

Είναι η ίδια υποκρισία του εγώ σου. Πείθοντας τον εαυτό σου ότι είσαι ο «διαφορετικός» της κοινωνίας και ότι όλοι σου χρωστάνε, ξεχνάς να σταθείς με ειλικρίνεια στον καθρέφτη και να πεις : «Φιλαράκι, που πας?».

Θέλει Μεγάλη τόλμη να σταθείς στον καθρέφτη για να δεις ποιος πραγματικά είσαι!!! Φιλαράκι, η ζωή είναι ωραία όχι, όμως, όπως νομίζεις !!!! Είναι ωραία, όταν καταλάβεις τις αδυναμίες , τα σύνδρομά σου και κάποια στιγμή αποφασίσεις να δώσεις ένα τέλος !!!!

Και μη πει κανείς ότι δεν το έχει σκεφτεί !!!

`Εχοντας τόλμη ν’ αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειες και την βλακεία που σε κυριεύει, αλλάζεις ρότα. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς. Πρώτα τον εαυτό σου και έπειτα τον ρόλο σου ανάμεσα στους άλλους.

Θέλει τόλμη να καταλάβεις ότι οι εσωτερικές σου ανούσιες συγκρούσεις είναι αυτές που σε πάνε πίσω. Το είναι, το θέλω, το κάνω. «Κλισέ» εκφράσεις που μόνο μιζέρια και «δήθεν» σκεπτικισμό εκφράζουν.

Η αλήθεια είναι μία. ΤΟΛΜΑ να δεχτείς τον εαυτό σου με τα πάθη και τα ελαττώματά του και ΤΟΛΜΑ να κάνεις ένα βήμα πιο πέρα. Ένα βήμα στην πραγματική ζωή και όχι στην «εικονική» πραγματικότητα που έχεις δημιουργήσει, για να καλύψεις τα κενά σου και να βολεύεσαι με τις καταστάσεις !!!

Ετσι και μόνο τα συναισθήματα και οι πράξεις σου θα είναι αληθινές !!!

.

2 σχόλια:

  1. πραγματικα σωστο! ...πολύ σοφή συμβουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους." Σαίξπηρ.
    (οι γενναίοι μονο μία στο τελος- δικια μου η συνεχεια του γνωμικου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή