Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η αυτοκρατορία του ηλιθίου!!!


Κάποια στιγμή σταμάτησε το τρένο, που διέσχιζε την καταπράσινη κοιλάδα, γιατί ξαφνικά μπροστά του πετάχτηκε μια αγελάδα. Ακούμπησε την μούρη της στην μηχανή, έκανε "μουου" με χάρη και έμεινε όρθια καμαρωτή να κοιτάει το λιβάδι…
Δεν έχω τίποτα με το αθώο συμπαθέστατο ζωάκι, αλλά μου θυμίζει πολύ το βλέμμα και την ιδιοσυγκρασία ενός ηλιθίου!!!
Τί είναι ο ηλίθιος; Μην είναι ένας περαστικός που στέκεται και φεύγει; `Όχι δυστυχώς!!! Είναι από τους πιο συχνούς τύπους ανθρώπων, που, όχι μόνο απλά υπάρχουν, αλλά και καταλαμβάνουν σήμερα τις πιο σημαντικές θέσεις στους τομείς της κοινωνίας μας !!! Ο ηλίθιος δεν έχει καμία απολύτως συναίσθηση του χώρου και του χρόνου, που κινείται. Το μυαλό του είναι ανίκανο ν' αντιληφθεί τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του και ερμηνεύει τα πάντα γύρω του με μία δική του "λογική", η οποία ξεφεύγει εντελώς από την πραγματικότητα. Η ηλιθιότητά του εστιάζεται κυρίως στον τρόπο που αντιδρά και αλληλεπιδρά.
Νομίζει ότι ανήκει σε μια ανώτερη φυλή και ότι όλοι όσοι είναι δίπλα του οφείλουν να τον υπηρετούν, γιατί θεωρεί ότι είναι ο "κάποιος" δυνατός με ιδιαίτερα προσόντα(ενώ η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι είναι χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων)!!! Στην δουλειά του είναι ξεροκέφαλος, πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και πάντα κατηγορεί τους άλλους για τις λάθος επιλογές του. Δεν έχει ιδέες, είναι ράθυμος και με την βλακεία που τον δέρνει προκαλεί καβγάδες ...γιατί το φωτοτυπικό μηχάνημα του τσαλάκωσε το χαρτί!!! Κοιτάζει τον διευθυντή του μ' ένα βλακώδες χαμόγελο για να τον "γλύψει" και στην περίπτωση που είναι ο ίδιος διευθυντής, με το ύφος του μεγαλοαυτοκράτορα, διατάζει αυστηρά τους άλλους !!! Είναι τυχερός, όμως, γιατί τις περισσότερες φορές κρίνεται από άλλους της συνομοταξίας του, καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις και εσύ αναρωτιέσαι «μήπως δεν αξίζω»!!! Πόσες φορές ένας ηλίθιος σας έφαγε την θέση?
Στις παρέες του αυτοπροβάλλεται, χωρίς να διστάζει να προσβάλλει τον άλλον, και αρέσκεται στα σαχλά αστεία!!! Νομίζει ότι είναι ο μάγκας, ο «γκομενάκιας», ότι έχει το πάνω χέρι!!! Προσπαθεί να με κολπάκια, που θυμίζουν πιτσιρίκι της πέμπτης δημοτικού, να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να πει « εδώ είμαι προσέξτε με»!!! Εκμεταλλεύεται τους πάντες για να φανεί ο καλύτερος, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από ηλίθιος είναι και κουτοπόνηρος!!!
Με λίγα λόγια δεν θα ήθελες ποτέ να έχεις δίπλα σου έναν ηλίθιο!!! Μόνο με το βλέμμα του σε κάνει να αισθάνεσαι αμήχανα, να θες να του ρίξεις μια σφαλιάρα ή έναν κουβά νερό για να συνέλθει!!! Δυστυχώς, όμως, η ζωή μας είναι γεμάτη από ηλίθια όντα που δεν γνωρίζουν τον λόγο ύπαρξής τους, αλλά φροντίζουν να μπερδεύουν την ζωή των άλλων. Είναι πρωταγωνιστές στην πολιτική σκηνή, στους ευρύτερους κοινωνικούς τομείς, στην καθημερινότητά μας!!!
Αν βρεθείτε σύντομα μπροστά σ’ έναν ηλίθιο… μην διστάσετε να τον καρπαζώσετε!!! Πιστέψτε με … θα το ευχαριστηθείτε!!! (Αυτά τα λίγα για να εκτονωθώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου